15 dager i Japan — slik løste vi det

Hans Christian Berge

Sommeren 2016 var tiden inne for å knekke Japan som reisedestinasjon. Vi hadde 15 dager til rådighet, og hadde planlagt unaturlig lite til oss å være. Her er vår reise gjennom samuraienes rike oppsummert med våre tips, triks og refleksjoner.


Dag 1 — Ankomst Tokyo og tog til Osaka

Vi landet i Tokyo sånn rundt lunchtid med LH716 fra Frankfurt. Vi hadde kjøpt et 2-ukers Japan Rail Pass i forkant, noe man må gjøre før man forlater Norge, og det første vi gjorde var å aktivere dette i JR skranken på Tokyo Haneda flyplass. Dette gikk problemfritt, og på et par minutter var vi klar for å sette fart mot Osaka. JR skranken finner man like ved inngangen til Monorailtoget inn mot Tokyo sentrum. Vi plukket også opp en liten “Ninja Pocket WiFi” som gav oss LTE nettilgang for hele perioden vi var i Japan. For oss var dette gull mtp kartbruk, finne anbefalte spisesteder samt for å hente frem reiseruter i Google Maps.

For å komme seg til Shinkansen mot Osaka er ruten som følger:

Monorail til Hamamatsucho stasjon — husk å hoppe av her.Ta heisen ned én etasje og ta første tog fra plattform 4 retning sør.Ett stopp seinere er man på Shinagawa stasjon. Her stopper Shinkansen!

Shinkansen er helt rått! Det kommer og går til riktig tid, og man flyr fra by til by før man klarer å sette seg skikkelig til rette ombord. Det viktigste å huske på som JR Rail Pass bruker er at man ikke kan hoppe på såkalte Nozomi avganger. Dette er de raskeste direktetogene man gjerne skulle ha sittet på iblant, hvorpå vi turister må peile oss inn på Hikari og Sakura avgangene. Disse stopper litt oftere — men er for all del “the real deal”…

Allerede i 16-tiden var vi på plass i Osaka og sjekket inn på Intercontinental Osaka Hotel. Kort sagt, dette hotellet er kanskje noe av det beste vi noensinne har besøkt — og anbefales sterkt til de av dere som kan overnatte her på poeng. Det er dyrt….

Dag 2 — Osaka!

Osaka er en utrolig morsom by og vi skulle gjerne hatt flere dager her. Hele dagen ble tilbragt i områdene rundt Yotsubashi og Namba metrostasjoner. Vi endret også hotell til et såkalt “business hotel” som lå like ved elven Dotonbori. I denne delen av byen er det action fra morgen til kveld, med alt fra små templer og damer i kimono til allverdens shopping og de mest fantastiske matopplevelser! Man kan lett bruke noen dager på å utforske dette området, samt gatene langs elven Dotonbori. Her er noe av det vi anbefaler:

Matsuzakagyu Yakiniku M — Helt magisk wagyu kjøtt! Må prøves.M3000 Sake Bar — Her kan man virkelig bli glad i sakeBroene over Dotonbori — Ta bilde her sent om kvelden.Kanidoraku Dotonborihonten — Krabbefest! Se etter den store krabben

Her er mange gode tips om mat som bør prøves: https://migrationology.com/osaka-food-guide-japan/

Dag 3 — Avreise Osaka opp til Takayama

Det føltes nok litt prematurt å forlate Osaka etter kun litt over et døgn, men vi hadde lest oss opp på de japanske alper — og ønsket å besøke en autentisk japansk småby. Toget oppover er uproblematisk, bruk Google Maps for å planlegge ruteavganger og togbytter.

I Takayama møter vi dessverre øsende regn, og det blir en liten rusletur i byen, litt ramen på byens høyest rangerte ramenrestaurant på Tripadvisor (ikke den helt store matopplevelsen her) og en halvtime Onsen på hotellet. Begrepet Onsen kommer man til å se flere sted i Japan, og det er den japanske måten å ta et slags bad/sauna på. Dette er en stor greie, og man reiser visstnok langt for å hengi seg til en tradisjonell Onsen. Det er selvfølgelig også helsefremmende, så ett hvert hotel med et visst ambisjonsnivå bør ha sin egen Onsen.

Takayama Ouen Hotel
Vi booket dette hotellet dagen før ankomst, og det var helt greit. Prisen er i det stiveste laget for hva man får, men de har en rimelig lekker Onsen i øverste etasje. Det ligger i tillegg 5 minutter fra jernbanestasjonen, noe som alltid er bra.

Dag 4 — Vi fortsetter mot Magome i de japanske alper

Før avreise fikk vi tid til enda et besøk i Takayamas velbevarte gamleby. Det er hyggelig og fint, men helt turistifisert og en stor destinasjon for kinesiske og japanske bussturister. Sånn i retrospekt kunne vi kanskje ha valgt en annen destinasjon enn Takayama i de japanske alper, Kamikochi for eksempel ser ganske flott ut.

Toget til Magome, eller Nakatsugawa som er nærmeste stasjon, går selvfølgelig problemfritt. Dessverre finner vi ut at Magome er “utsolgt” denne natten etter litt hjelp fra turistinformasjonen i Nakatsugawa- noe vi må takke oss selv for som valgte å ikke planlegge overnatting før samme dag. Vi ender dermed opp med enda et såkalt “business hotel” i Nakatsugawa. Unngå dette, så book en ryokan i Magome slik at man kan dra rett dit. Kan anbefale å bruke https://japaneseguesthouses.com — super service og raske svar.

Dag 5 — Magome og vandring til Tsumago

Magome er tradisjonell landsby fra Edo perioden hvor den inngikk i ruten mellom datidens Edo (Tokyo) og Kyoto. Vi kom opp til Magome på morgenkvisten med buss fra Nakatsugawa. Bussen koster 620 yen per person, og tar en liten halvtime.

Etter innsjekk på vårt tradisjonelle japanske gjestehus, ryokan, satte vi kursen mot Tsumago. Gåturen på cirka en mil er en stor turistattraksjon, og dersom man er heldig med været noe vi var, så er det en fin 2-timerstur som man absolutt bør ta seg tid til. Området er også hjem til den japanske svartbjørnen, noe det er umulig å ikke få med seg da det henger varselsskilt og bjeller langs hele ruten.

Magome er et paradis for kveldsbilder, så det anbefales å ha med en liten tripod til de sene kveldstimer. Vi bruker Joby Gorillapod med kulehode, som er superhendig på tur og fleksibel i enhver situasjon.

Ryokan Tajimaya
Her bodde vi. Hovedgaten i Magome har mange slike små ryokans, men det anbefales å ha reservert rom på forhånd. Selv utenfor høysesong er det rimelig fullbooket her oppe. Tajimaya har tradisjonelle men enkle rom i japansk stil, fellesbad i underetasjen og to matserveringer per døgn. Regn med å betale cirka 18000 yen (kr 1600,-) for to personer per døgn for en klassisk japansk ryokanopplevelse. Magome kan varmt anbefales.

Dag 6 — Shinkansen via Nagoya til Hiroshima

Dette ble i stor grad en reisedag. Tidlig frokost i Magome før vi ruslet litt rundt i hovedgaten i strålende solskinn. Dette var hittil den beste dagen sånn værmessig med strålende sol og i underkant av 30 grader.

Pakket, hoppet på bussen, videre på toget, ned til Nagoya før vi kunne sette oss tilrette på Shinkansen til Hiroshima. Dessverre ble været bare verre og verre, og vår aftenpromenade i Hiroshima endte opp med å bestå av en tur langs elven og Heiwakinen Park opp til det som kalles Atomic bomb dome og avslutningsvis et besøk på Hiroshima Castle. Været gjorde sitt til at vi kortet ned sightseeingen og heller satte oss tilrette på et hyggelig spisested. Det er sikkert mye mer vi burde ha sett i Hiroshima, men det holder gjerne som en dagsbesøksby på vei enten østover eller vestover.

Nagataya — Her hadde vi vårt første møte med den lokale spesialitet Okonomiyaki. Absolutt verdt et besøk for dette falt i smak! Interiøret er hyggelig, og stedet ble fullt før klokken 19.
Dag 7 — Turen fortsetter til øyen Miyajima

Etter en søkkvåt dag, tok vi en tidlig frokost i Hiroshima før vi tok toget fra Shin-Hakushima til Miyajimaguchi som er nærmeste stasjon til båten som går ut til Miyajima. Hele reisen går på JR Pass, noe som er supersmooth.

New video by Hans Christian Berge
Edit descriptiongoo.gl

Øyen i et nøtteskall handler om enorme østers, taubane opp til toppen av fjellet, dådyr overalt og “The Great Torii”, som er et av Japans kanskje aller mest ikoniske byggverk. Byen sovner etter mørkets frembrudd, og de fleste cafeer og restauranter stenger mellom kl 18–21.

Det er muligheter for å gå mange fine fotturer på øyen. Skogen er fantastisk vakker med trær og busker som både er tiltalende for øyet samtidig som det lukter godt. Eukalyptus kanskje…? Vi rakk dessverre ikke å utforske øyen så mye på grunn av dårlig vær og litt sen ankomst. Regn med å bruke 4 timer til toppen dersom man tar beina fatt. Taubanen opp til topps gir deg overblikk over området. Et godt alternativ kan være å ta banen opp og gå ned en av de mange stiene ned igjen til bunn.

Matmessig kan vi nevne et middagssted og et frokoststed.

Mame-tanuki — Fantastiske østers, “french style” og digg plommevin. En del av de andre rettene var helt gjennomsnittlig.Itsuki-Miyajima — Kaffen her er magisk, og de baker hjemmelagede kaker hver morgen. Åpner klokken 09.00 og er absolutt verdt et besøk.

Sakuraya Hotel aka ryokan
Vi bodde her den ene natten vi tilbragte på øyen. Verdi for pengene er bra i forhold til andre overnattingssteder på øyen, cirka 700kr per natt. Hotellet ligger 5 minutter fra havnen, og rett på strandpromenaden. Standarden er enkel, men ting er rent og pent. Ingen frokost her, men vi kan trygt anbefale dette stedet.

Dag 8 — Tidlig opp og avsted mot Kyoto

Det var avreisedag, og vi skulle sette kurs mot Kyoto hvor vi skulle møte våre venner T&M som nettopp hadde landet i Tokyo. Etter en deilig frokost på Itsuki-Miyajima, pakket vi sammen sakene våre, hoppet på båten tilbake til fastlandet, og fant oss tilrette på Sakura Shinkansen fra Hiroshima retning Kyoto.

Kyoto er også en by vi virkelig falt for og hvor vi gjerne skulle ha tilbragt flere dager. En uke her kan man ta uten problem, og man kan ha Kyoto som base for dagsturer til Nara, Osaka, Nagoya og Nara. Ingen vits å drasse med seg baggasje til disse destinasjonene når toget tar deg dit på 15–25 minutter.

Vårt hotell i Kyoto: Sakura Terrace The Gallery
– Et fantastisk bra hotell! Like ved Shinkansen og 5 minutter til metrostasjon. Superfresht og 2 gratis drinker i baren hver eneste dag man bor på hotellet mellom 17 og 22. Vi kan ikke få anbefalt dette hotellet nok.

Dag 9 & 10 — Kyoto!

Her er kulturelle ting man må oppleve i Kyoto:

Fushimi Inari Taisha — Du har sikkert sett et bilde av det en eller annen gang. Et enormt parkanlegg opp langs en fjellside hvor alle stier er omkranset av røde bueganger. Her kan man gå og gå en hel dag og la seg fascinere av arbeidet som ligger bak. Og om man er heldig, kanskje man får sett en geisha eller to.

Kinkaku-ji — Tempelet er et av japans mest populære templer, og er belagt med ekte gull. En kombinasjon av tog og buss tar deg hit på 20 minutter fra sentralstasjonen. Kom tidlig for det er gjerne lange køer allerede før portene åpnes klokken 09. Koster cirka 50 kroner per person for å komme inn.

Arashiyama (bambusskogen) — Dette er også en av de store destinasjonene i Kyoto. En liten bambusskog, ikke lengre enn cirka 200 meter, men med en unik atmosfære og veldig karakteristisk. Kom hit tidlig for å unngå hordene av turister. Vi var her 08:30 og hadde stedet helt for osselv.

Man kan fortsette videre gjennom parken på sørsiden og videre ned til elven og en “monkey park” som ligger her. Vi droppet dette, men det blir anbefalt av mange.

Spise- og drikkesteder i Kyoto:

Det er enorme mengder hyggelige steder hvor man kan tilbringe en ordentlig helaften i Kyoto. Dra til bydelen ZAIMOKUCHO, og rusle rundt i bakgatene her. Om du vil ha wagyubiff eller sushi, du finner stedet du søker i disse gatene. Dette er også et såkalt geishadistrikt, noe som vil si at om man er heldig så kan man støte på en ekte geisha som smyger seg gjennom smågatene sent på kvelden. Vi var heldige og opplevde et 5 sekunders “møte” med en slik før hun raskt forsvant inn i et mørkt smug. En ganske unik og spesiell opplevelse.

Kushiyaki Manten — grillspyd med allverdens matvarer på. Her bestiller man en serie med ulike retter fra grillen og får det servert enten langs en bardisk eller ved bordet. Anbefales.

京の焼肉処 弘 先斗町店 — Japansk BBQ på sitt aller beste

Agave Kyoto — Om man jakter på en “Tequila bar”, ja så er dette stedet. De har visstnok Japans beste utvalg av Mescal/Agave/Tequila og er absolutt verdt et besøk.

ARABICA kaffebar — På jakt etter en helt spesiell kaffebar litt i utkanten av sentrum? Dette stedet serverer fantastisk kaffe, og er en perfekt avslutning på et besøk til bambusskogen i Kyoto.

Vin- og ølbutikk — Det er overraskende vanskelig å finne butikker eller utsalg med godt utvalg av japansk øl, plommevin og sake. Men dersom man trenger litt godsaker til hotellrommet, så fant vi denne butikken med et enormt utvalg. Her finner man også et utvalg av internasjonale ølsorter som parkerer alt vi kjenner fra norske og svenske pol.

Tsunoki — Vi gjorde en god del research for å finne gode steder å handle sake og umeshu (plommevin). Tilslutt fant vi det som visstnok er Kyotos aller mest tradisjonsrike og beste sted. Tsunoki ligger midt i Kyotos matmarked, og har et fantastisk utvalg av fersk sake, nama sake. Kjøp en flaske på vei tilbake til hotellet og nyt den kald. Om man trodde man ikke likte sake — forsøk et par sorter fersk, upasteurisert sake, og man er solgt.

Nishiki matmarked — Denne gaten er et must å få med seg, full i små forhandlere som selger alt fra kjøtt til fisk og japanske kniver.

For shopping så er Kyoto også et mekka, og om man starter her (Teramachi) og vandrer sørover, så er dette byens store handledistrikt. Alt fra store kjøpesentre til små bakgater er fyllt med butikker og merker av både lokal og internasjonal sort. Det er litt enklere å handle i Kyoto enn i Tokyo ettersom handleområdet er mye mer kompakt og sentralisert rundt disse 8–10 kvartalene.

Dag 11 — Koyasan er neste destinasjon

Vi hadde i forkant blitt anbefalt å besøke Koyasan, et av Japans mest hellige steder, og “sentrum” for Shingon, eller japansk buddhisme. Vi tok toget dit via Osaka, dog er ikke hele denne ruten inkludert i Railpass — og fra Osaka til Koyasan måtte vi betale cirka 5000 yen (450kr) for 2 pers.

Noe av det som gjør Koyasan til en unik destinasjon er måten man bor og overnatter på. Her innlosjeres man i templer, hvor man lever som og med faktiske munker. Opplevelsen er helt unik, og består av en kombinasjon av veganermåltid, fellesbad, matter på gulv og morgenbønn. Stedet er en del av UNESCOS verdensarvliste, og et stopp her anbefales virkelig dersom man lar seg fascinere av japansk kultur, religion og natur.

Shojosin-in — Vårt tempel. Et av de eldste i “byen”. Overhodet ikke et fancy sted å bo, men autentisk og tradisjonelt. Bør helt sikkert bookes i forvei både i og utenfor sesong.

Dag 12 — Tokyo via Nara

Dagen startet grytidlig med morgenbønn sammen med tempelets munker klokken 06:00. Deretter fulgte frokost og en liten rusletur i landsbyen før vi pakket snippsekken og la kursen mot Nara før vi skulle fortsette mot vår endelige destinasjon som i dag var Tokyo.

Privat toglinje står for turen ned til Hashimoto, hvor man kan skifte til JR tog (inkludert i Railpass) direkte til Nara. Turen tar ca 3,5 timer.

Nara handler i store trekk om 25.000 rådyr eller dådyr, som rusler rundt i Nara Park. De ble visstnok satt ut for hundrevis av år siden til glede for eieren av tempelet som troner midt i parken. Med årene har generasjon etter generasjon vent seg til mennesker, og de fremstår per 2016 som “lynende intelligente” vesener som har lært seg ulike triks for å få oss til å mate dem. Hvem klarer å unngå å gi “dådyrkjeks” til en bukk som ærbødig stopper og bukker for oss når vi nærmer oss…

Dag 13 , 14 og 15 — TOKYO!

Hva kan man si. Tokyo er virkelig en unik destinasjon, og er en metropol i ordets aller retteste forstand. Her kan man være i dagesvis, ukesvis — og aldri gå tom for nye opplevelser.

Hver enkelt bydel har sitt unike særpreg, og jeg tror en fornuftig måte å tilnærme seg Tokyo på vil være å ta en “intens” 4–5 dagers med full spredning, for deretter å komme tilbake ved en senere anledning og “forype” seg i de bydelene man trivdes aller best. Du kommer deg raskest rundt med enten tog eller t-bane. På toget bruker man Railpass, og på t-bane er det beste denne billetten som man kjøper på flyplassen ved ankomst.

Her er noen av de områdene vi besøkte.

SHINJUKU
Shinjuku fungerte som vår base da det var her vårt hotel lå. En hektisk “by”/bydel i Tokyo med en massiv jernbanestasjon som raskt tar deg i alle retninger. Her finnes også flere kvartaler utelukkende for fotoentusiasten hvor det er muligheter for å gjøre gode handler på særdeles pent brukt utstyr.

Se, gjøre og oppleve?

Golden Gai — Et par knøttesmå gater med verdens minste barer. Hver bar har et unikt tema, og gjerne ikke flere enn 6–10 plasser. Mange turister her da vi var innom, men finn deg en lun krok, bli kjent med nye mennesker og fordyp deg i lokalt øl og sake.

Sarabeth´s Restaurant — Iblant må man bare ha en skikkelig frokost, og her får du absolutt en slik. Eggs Benedict eller pannekaker, de satt like bra begge to. Her er det gjerne kø før åpningstid, så det kan lønne seg å komme rimelig tidlig. Ligger opp en rulletrapp fra stasjonshallen (Shinjuku station) i Lumine 1 bygget… Vi knotet litt med å finne det, men det går til slutt.

United Arrows — Tokyo er et handlemekka uten sidestykke. Vi har seriøst aldri opplevd lignende muligheter og ikke minst utvalg av uavhengige merker og butikker. United Arrows er en fin introduksjon til mye av det byen har å tilby. Special Editions og modeller av både klær og sko som det er rimelig vanskelig å finne noe annet sted i verden.

Fotokvartalene — I disse kvartalene ligger fotobutikker på rad og rekke. En del av bruktbutikkene ligger gjerne inn små dører og opp en etasje eller to. Butikker å se etter for brukt utstyr: MapCamera og Kitamura.

Hotel Sunroute Plaza Shinjuku — Her bodde vi. Perfekt lokasjon i Shinjuku og bra priset. Rommene er små, slik de ofte er i Japan, men man klarer seg fint her noen dager. Rent og pent.

HARAJUKU
Harajuku er paradis for deg som elsker sneakers. Det er i tillegg hjem til de såkalte Harajuku girls, jenter som kler seg opp i de mest fantastiske antrekk og vandrer omkring i bybildet.

Se, gjøre og oppleve?

Takeshita Street — Mest sannsynlig den mest ikoniske gaten i Harajuku grunnet sitt fokus på “cute” produkter. Her kommer jenter fra hele Japan, ja kanskje hele verden, for å handle unike klær og accessoarer.

Bakgatene i Harajuku — Små trivelige gater fyllt med urban-japansk-motes kanskje mest ikoniske butikker. Her koster en Neighborhood t-skjorte deg 1000,- kroner, og skal du ha en Supreme cap så begynner disse på over 2000,- kroner. Gli rundt og la deg inspirere av japansk/fransk mote i en deilig fusion før du beveger deg videre til stedene hvor man faktisk har råd til å kjøpe noe.

Noen steder det kan være verdt å besøke:

Neighborhood
Supreme
A.P.C
Undefeated Tokyo
Chapter
Atmos
Head Porter
Prov
Deus
Kicks Lab
A.P.C Underground

DAIKANYAMA
Ahh! Dette er en deilig forandring fra andre deler av Tokyo. Stille små bakgater, hyggelige cafeer og små trivelige butikker. Her er det både shopping og hyggelige lunchsteder. Vi ble sittende “værfast” her da himmelens sluser åpnet seg, men søkte tilflukt på Tenoha og i lokalt brygget øl.

Se, gjøre og oppleve?

Daikan-Yama — Nærmeste metrostasjone

APC Hommes — Klesbutikk for mannen

Anjin Café&Bar — Bøker overalt + en delikat café

Abahouse — Klær, interiør og galleri.

ROPPONGI
Vi tilbragte ikke så veldig mye tid i denne bydelen, men sånn overordnet så er den kjent for å være hjem til mange av de vakre og rike i Tokyo. Her kan du drikke drinker hos en av verdens beste bartendere, spise tapas på små hjørnerestauranter med de lokale og se kanskje Tokyos beste utsikt.

Se, gjøre og oppleve?

Denne gaten er veldig trivelig på kveldstid, og her er mange restauranter vi gjerne skulle ha forsøkt oss på. Man finner også flere av Tokyos mest kjente nattklubber i området rundt.

Bar Gen Yamamoto — Dette var en unik baropplevelse! Baren har plass til 8 personer. Du bestiller en 4 eller 6-drinkers meny, og nyter både produktet og håndtverket uten støyende musikk. Her er bare konversasjon, med både nye og gamle venner samt med kveldens vert — en av verdens beste bartendere. Reservér bord på forhånd, og regn med å bruke ca 700,- kroner per person for en 6-drinkers meny.

Tokyo City View — På jakt etter byens beste utsikt? Ta heisen til topps, se på utsikten og besøk galleriet som ligger i øverste etasje.

Harry — Om du føler du har savnet et pinnsvin i ditt liv, så er dette stedet å gå for å få litt kos. Hva er vel bedre enn å starte dagen på pinnsvincafé? 🙂 #OnlyinTokyo

Sommellier — Du befinner deg i Tokyo og finner plutselig ut at du behøver ordentlig god, overpriset, fransk vin. Da er dette stedet. 2 etasjer med alt fra vellagret Lafitte Rotchild til Krug Vintage Champagne.

Kisentei — Teppanyaki er når kokken står rett foran deg og tilbereder de mest fantastiske råvarer på en stor rektangulær stekeplate. Kisentei skal visstnok være en av de beste stedene i Tokyo for å oppleve dette kulinariske høydepunktet. Vi rakk dessverre ikke innom her, men man kan jo ikke rekke alt.

AOYAMA
Fra Roppongi er det en fin rusletur (5 minutter med buss) bort til Aoyama, hvor arkitektur, haute couture og dyre biler lever side om side. For oss vanlig dødelige er det fascinerende å rusle langs motehusenes arkitektoniske perler, for deretter å kanskje ta en kaffe på en av de mange cafeene i de mange bakgatene.

Se, gjøre og oppleve?

H Beauty&Youth — Særdeles delikat klesbutikk

Second hand haute couture — Kanskje noe for henne. Pent brukt haute couture kan det sikkert kalles. Vet ikke hva butikken het, men den ligger på lenken over.

Clinton street bakery — Pannekaker og god stemning på bakstfronten.

Kimonobutikk 1 — På jakt etter en lekker kimono? Titt innom her.

Kimonobutikk 2 — Såkalt “Kyoto-style” kimonos.

Cityshop — Her hadde vi lunch. Digg buffet med allverdens godsaker. Anbefales 🙂

Apple Store — Fordi det alltid er artig å besøke eplebutikken.

SHIBUYA
Shibuya er som Shinjuku, en av de mer visuelt intense bydelene i Tokyo. Her er verdens mest trafikkerte fotgjengerfelt, egne kjøpesentre for jenter og restauranter med “maid” tema (som vi syns klatret litt i høyeste laget på kleinhetsskalaen). Vi var her kun en time eller to, og kan derfor ikke anbefale så mye å finne på her. Men “Shibuya crossing” er selvfølgelig et must. Best utsikt over krysset og mulighet for timelapsing finner du på Starbucks.

GINZA
Her var vi strengt tatt ikke i det hele tatt med unntak av én kveld hvor vi gikk all-in på sushirestauranten Kyubey — en av Tokyos aller beste.

For oss var dette en fantastisk avslutning på 15 dager i Japan, og vi vil anbefale alle prioriteringen om å gå på en skikkelig sushirestaurant.

Vi gikk for en 16-biters meny, noe som satte oss cirka 1700,- kroner tilbake per person. MEN — dette er sushi man bare kan glemme å få servert i Norge, selv på våre aller beste sushirestauranter. (Kanskje med unntak av Sabi Omakase i Stavanger, som beveger seg inn i det aller ypperste skiktet av sushirestauranter)

Å få smake et godt stykke o-toro tunfisk, perfekt temperert, plassert på ris som er mesterlig kokt og pakketert, av en japansk sushi chef, som har arbeidet på restauranten i 18 år… og som på toppen av det hele smelter på tungen fordi fettprosenten er så avsindig høy… Dét er magi!

Vi var også heldige og fikk med oss et morgenbesøk på fiskemarkedet, Tsukiji Market, som visstnok blir flyttet ut av byen i forbindelse med OL som skal avholdes i Tokyo. Dra hit til klokken 09 (med mindre man vil få med seg tunfiskauksjonen- da må man stille seg i kø klokken 03 for å komme med blant de 120 stykk som slipper inn)

Magisk sushifrokost og yrende liv. Tokyo har alt!

Til avslutning legger vi ved en del av de bloggene og innleggene som vi lot oss inspirere av da vi besøkte Tokyo. Håper dette har vært til hjelp og inspirasjon. Tokyo er et sted man må besøke en eller annen gang! God tur 🙂

Shinjuku Area Coffee Guide
Looking for good specialty coffee or third-wave coffee in Shinjuku? Shinjuku is a city with split personalities. Here…tokyocoffee.org

One Day in Tokyo
Tokyo, the capital of Japan, is one of the world's largest and most exciting cities. From perhaps the best food in the…boutiquejapan.com

48 hours in Tokyo: our favorite spots in town
flourishing Japanese film industry. At first glance, one could think that Scarlett was right: you can feel lost and…www.theblondesalad.com

48 Hours in Tokyo
Our founder and designer, Nora Leisk, finds her fuel and inspiration for the brand through traveling and immersing…perfectpeachswim.com

48 Hours in Tokyo
If I were asked to explain the Japanese spirit, I would say it is wild cherry blossoms glowing in the morning sun! …www.brockandtanj.com

24 Hours in Tokyo
This week we bring you GO Tokyo, replete with our food/hotel tips, adventures, some great stores and beautiful photos…goop.com

Food | Hub Japan
The list of articles and Q&A for travel to Japan about "Food" by Hub Japan, page1. If you are looking for the best…hubjapan.io



Similar Posts by The Author:

    發佈留言